Hva lærer du i DIG2100? 

Akkurat som i arbeidslivet går ting raskt i DIG2100. Her er det mye som skal læres og testes ut i praksis i løpet av et semester. Faget er delt opp i 3 moduler: digital økonomi og forretningsmodeller, digital markedsføring og sosial kommunikasjon.

Modul 1 – Digital økonomi og forretningsmodeller: I denne modulen lærer du om teoriene som er bakgrunnen for det digitale samfunnet. Det du vil sitte igjen med er kunnskap om nettverkseffekter, transaksjonskostnader og forstå digitale forretningsmodeller. Noe som gjør at du forstår hvordan plattformer som Facebook og AirBnb kan ha den enorme veksten de har og hvordan de kan være verdt så mye penger som de er. I denne modulen av kurset vil du også lære om digitale verktøy som kan hjelpe deg med å lære bedre.

Modul 2 – Digital markedsføring: I denne modulen møter du igjen en del du har lært på tidligere kurs på skolen. Her ser man på samspillet og forskjellene på offline og online markedsføring. Man lærer om forbrukeratferd på nett, hvordan drive med e-postmarkedsføring, hvordan lage strategier for digital markedsføring, SEO og webanalyse for å nevne noe. I denne modulen lærer du det meste som kreves for å kunne være en digital markedsfører i en bedrift. Her gjennomfører man også en årlig konkurranse, Google Online Marketing Challenge. I GOMC samarbeider man med en bedrift, får penger å annonsere for og gjennomfører en kampanje. Nærmere arbeidslivet i en oppgave kan man nesten ikke komme.

Modul 3 – Sosial kommunikasjon: I denne delen av kurset ser man på fenomenet sosiale medier og hvilke rolle det spiller i samfunnsutviklingen. Du vil lære om de ulike plattformene og se på hva de har felles og hva som er unikt for hver kanal. Du lærer hvordan du effektivt kan bruke sosiale medier som en del av kommunikasjonsmiksen og hvordan forankre dette i bedriftens strategi. Du vil også lære om viktige juridiske aspekter ved å poste på nett samt om personvern.

Hver eneste modul har tilhørende bloggoppgaver, noe som gjør at du må ta den informasjonen du har fått, finne mer informasjon og dra inn dine egne erfaringer. Ved å gjøre dette sitter man igjen med en kunnskap om tema man har blogget om som er mye større en det man lærte i forelesning og man får vist frem alt man kan til arbeidslivet.

Foreleserne i kurset sitter alle på frisk kompetanse da se selv jobber med det de underviser i. Det blir også underveis i kurset brukt mye gjesteforelesere som er eksperter på temaene de snakker om. Dette gjør at man som student får mye igjen for å møte opp i forelesningene.

Min erfaring med DIG2100

Da jeg søkte på DIG2100 trodde jeg vi skulle lære mye om sosiale medier og å lage engasjerende innhold i kanalene, det har vi også gjort – men som du kan se over har vi lært så utrolig mye mer.

Etter å ha hvert på et par konferanser dette året så er det en ting jeg vet sikkert. Bedrifter og markedsavdelinger trenger folk med digital kompetanse. En jeg snakket med sa at 90% av alle nye markedsførere skulle jobbe med digital markedsføring, men hvor mange av de nyutdannede har denne kompetansen?

Selv før jeg er ferdig med semestret har jeg opplevd at bedrifter tar kontakt fordi de ønsker å jobbe med meg – uten at jeg har søkt på en eneste stilling. At drømmejobben kommer til deg istedenfor at du søker på den er en utrolig kul følelse.

Jeg tror mye av grunnen til det er at via bloggen har vi som studenter muligheten til å vise hva vi kan. På bloggen gjør vi mye av det samme som vi kan ende opp med å jobbe med. Vi har laget en nettside, skrevet tekster, implementert verktøy som Tag Manager og Google Analytics og jobbet med deling av innholdet vårt. Slik ser arbeidsgivere at vi er interessert og kan det. Da er det mye lettere at vi havner langt oppe i gruppen av potensielle kandidater.

Semestret med Dig2100 har vært tøft, men lærerikt.

Det å skulle skrive en blogg kan være ganske utenfor komfortsonen og man får mange rare reaksjoner når man sier at man er en blogger (helt frem til de skjønner det er fagblogg..). Noen blogginnlegg har korte frister, andre lange og noen ingen i det hele tatt. Så det gjelder å være strukturert. Men, det å blogge er det jeg uten tvil har fått mest igjen for dette semestret. Bloggingen har hjulpet meg å strukturere egne tanker rundt faget, tvunget meg til å gjøre ekstra research og man lærer mer når man skriver om noe.

Å delta i Google Online Marketing Challenge er også en utfordring man får mye igjen for å ha gjennomført. Det krever en del fra deg som person, siden man er nødt til å sette seg inn i hvordan Adwords fungerer og hvordan bruke det samt at man er nødt til å samarbeide med en bedrift. Dette er med andre ord en ekstremt relevant oppgave for arbeidslivet.

Jeg har aldri angret et sekund på at jeg satt DIG2100 øverst på listen over hvilke valgfag jeg ønsket å ha dette semestret. Etter semestret sitter jeg igjen med en følse av å ha en unik kompetanse i det kullet jeg studerer markedsføring med, jeg føler at jeg er klar og ønsket i arbeidslivet og at å være utenfor min komfortsone har ført til vekst, læring og jeg har hatt det sikkerlig moro.

Takk til Karl Philip LundAnastasia MariussenArne KrokanCecilie Staude og alle gjesteforeleserne for et fantastisk semester. Det beste jeg har hatt så langt på denne skolen.