Vil Instagram ta rotta på Vine?

Det er ikke til å stikke under en stol at Instagram (eid av Facebook) gikk til et angrep på Vine (eid av Twitter) når de lanserte video på Instagram tidligere forrige uke. Med et allerede stort medlemsregister på omlag 130 millioner registrerte brukere får Instagram et stort fortrinn i kampen om å kapre de små øyeblikkene i livet våres på video.

Instagrams nye video mulighet tillater brukeren å dele videoklipp på opp til 15 sekunder. Med muligheten til å stoppe å filme for å så gjennoppta filmingen, nok så likt Vine. Etter man har filmet ferdig man man i kjent Instagram stil velge mellom en haug forskjellige filtrere for å så dele videre til Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr og andre sosiale nettverk.

Det har vært mange apps ute før både Instagram og Vine med video, men som aldri har slått helt av. Vine tok derimot av tidligere dette året da applikasjonen ble lansert med støttet fra store sterke Twitter. En av de store fordelene med Instagrams video er at man ikke trenger å bli medlem på ennå en sosial plattform og bruke tid på å få venner og bekjente til å følge seg. Publikumet har man allerede.  For personer og merkevarer som har brukt mye tid på å bygge seg opp et stort Instagram publikum vil nå ha enkel tilgang på å dele video med sine følgere.

Så hvorfor velge Vine? 

Om jeg skulle velge mellom Instagram eller Vine for å dele korte videoklipp ville jeg uten tvil valgt Instagram. Mye fordi der har jeg allerede en samling av følgere.  Derimot om jeg skulle funnet ut hvor det ville være mest strategisk for en merkevare å putte videoene sine ville jeg nok fort falt for Vine.  Man skal ikke se bort i fra Instagram sin allerede store brukerdatabase og at man har muligheten til å laste opp 15 sekunders lange filmer som samsvarer omtrent med en vanlig reklamesnutt på TV eller foran en YouTube video.  Vine sine korte 7 sekunder er med på å presse grensen til hva man kan komme gjennom med eller ikke. Man er nødt til å være ekstremt kreativ og nytenkende for å få skape engasjement rundt sine Vines.

Kreativitet og originalitet er nøklene til suksess, spesielt på Vine.

Så, hvordan går det med Vine? 

Det er nå over en uke siden Instagram startet kampen. En analyse gjort av nettstedet Marketing Land viser at delingen av vine.co lenker på Twitter sank med over 40% dagen Instagram lanserte sin videotjeneste.

Som vi kan se på grafen over fortsatte bare delingen av Vine.co lenker å synke videre utover uken.  15 juni ble det delt nesten 3 millioner Vine.co lenker på Twitter, 26 juni ble knappe 900 tusen delt. Det er et fall på omlag 70%.

Det blir en spennende utvikling å følge med på utover sommeren. Om Vine klarer å holde seg flytende eller om de blir nødt til å senke seilene og se seg slått av Instagram.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *