Delingsøkonomi for håndverkere – mitt første foredrag

Delingsøkonomi for håndtverkere

Det er ikke ofte jeg står på samme program som ordføreren, finansbyråden, skolebyråden og en forsker fra FAFO, men i dag var den dagen.

Det hele startet med at jeg fikk en mail fra Oslo Håndverks- & Industriforening som hadde leste noe av det jeg hadde blogget om delingsøkonomi og lurte på om jeg hadde noen tips til hvem som kunne holde et innlegg om delingsøkonomi på deres årsmøte. Etter litt mailing frem og tilbake lurte de på om ikke jeg var interessert og i slutten av januar møttes vi for å diskutere muligheten.

Det var litt skummelt å si ja, men samtidig veldig spennende. Skummelt fordi jeg skal stå foran 40-50 personer som er der den dagen for å lære og ta med seg ting videre i hvordan de driver sine bedrifter og om jeg kommer til å klare å gi dem nok verdi. Spennende fordi dette utfordret meg definitivt utenfor min komfortsone. Jeg hadde i perioden mye om delingsøkonomi på skolen og har skrevet en eksamen om tema. Å holde dette innlegget ville presse meg til å sette teorien mer over til praksis ved å se på hvordan håndverkere kan bruke delingsøkonomien.

Jeg fikk frie tøyler og bygde innlegget mitt rundt disse punktene:

 • Hva er delingsøkonomi?
 • Hvilke begrep er det riktig å bruke i jungelen av begreper der ute?
 • Hvilke kriterier ligger bak delingsøkonomien
 • Hva er drivkreftene i delingsøkonomien
 • Hvilke muligheter ligger for håndverkere i delingsøkonomien

… tilslutt lurte jeg inn en slide om 3-d printing, noe jeg tror er en teknologi som kan bli viktig for mange håndverkere i tiden fremover og som vil kreve at de må ha en annen kompetanse i fremtiden enn de har i dag.

Her kan du se presentasjonen på SlideShare:

[slideshare id=60241892&doc=delingskonomi-160330200649]

Dette var en kjempe spennende og veldig lærerik opplevelse som jeg tar med meg videre. Tusen takk til Oslo Håndverks- & Industriforening for at dere inviterte meg!

Jeg anbefaler alle andre studenter der ute å gripe sjansen hvis man får en lignende mulighet.

Takk til Daniel Torsvik for bildet.

Av Even Ødegård

Even Ødegård er markedsfører i INEVO og driver den ukentlige markedsføringspodcasten Markedsføringspodden.

8 kommentarer

 1. Det må jeg si … her er jeg rimelig imponert 🙂
  Dette løste du bra Even! Og det er gjennom å gjøre slikt og ikke minst dele det slik du gjør at du opparbeider et godt omdømme, noe som igjen virker inn på muligheter for fremtidige jobber.
  Stå på videre !
  Hilsen fra Arne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *