Twitter lister: Få bedre oversikt på Twitter

En twitterliste med de jeg følger i DIG2100

En utfordring mange har med Twitter er at det kan være vanskelig å få oversikt. Spesielt hvis du følger mange personer eller noen som er vel ivrig.

En måte å skaffe bedre oversikt på er ved hjelp av Twitter lister.

Hva er en Twitter liste?

En Twitter liste er ganske enkelt og greit det det høres ut som. Det er en liste hvor du selv kan legge inn hvilke personer du selv ønsker. Når du går på en liste vil du få opp en feed kun bestående av personene på listen. Du kan lage dine egne lister eller abonnere på andres.

En av mine Twitter lister er DIG2100-2016. I den listen har jeg lagt til alle i digital markedsføringsklassen min dette semesteret (alle som er på twitter). Slik kan jeg enkelt på oversikt over hva de andre i klassen poster og diskuterer – slik at man ikke går glipp av noe.  Abonner gjerne på listen hvis du vil følge med på hva vi driver med.

Det finnes to typer lister. Private lister og offentlige lister. De to typene er ganske selvforklarende. Den private listen er det kun du som ser og personene på listen får ikke varsel om at de er oppført på den. Den offentlige listen er tilgjengelig for alle og kan abonneres på. Legger du noen på en offentlig liste vil de også få et varsel om det. Du må ikke følge en person for å kunne legge dem i en liste.

Hvordan lage en Twitter liste?

På desktop/laptop:

 1. Gå på din profil
 2. Klikk på “Lists / Lister”
 3. På høyre side finner du “Create new list / Lag ny liste”
 4. Gi listen et navn og en beskrivelse. Her bestemmer du også om listen skal være offentlig eller privat.

På mobil: 

 1. Åpne appen
 2. Gå på “Meg”
 3. Klikk på tannhjulet
 4. Velg “Vis lister”
 5. Klikk på + ikonet i høyre hjørnet
 6. Gi listen et navn og en beskrivelse. Her bestemmer du også om listen skal være offentlig eller privat.

For å legge en person til på en liste søker du først opp personens profil. Inne på profilen klikker du på tannhjulet. Klikk på “Add or remove from list / Legg til i/fjern fra lister”. Så huker du av på hvilken liste du ønsker at personen skal være på. Denne prosessen er helt lik på både desktop/laptop og mobil.

Hva kan digitale markedsførere bruke Twitter lister til?

 1. Overvåke konkurrenter
  Denne twitter listen kan være lurt å ha privat. Ved å lage en twitter liste med konkurrentene dine får du enkelt og greit oversikt over hva de driver med. Dette vil gjøre det lett for deg å få oversikt over deres aktiviteter, tilbud og nyheter.
 2. Følge med på potensielle kunder
  Har du noen gode leads kan det være lurt å legge dem i en twitter liste. Da kan du holde deg oppdatert på hva de driver og engasjere deg i hva de snakker om. Dette er både relasjonsbyggende og er med på å forbedre både merkekjennskap og merkeholdninger.
 3. Følge med på bransjeledere og trender
  Hvilke personer er påvirkere, tankeledere i din bransje? Hvilke blogger og bloggere er det alle følger med på? Hvilke personer er det som er i media når din bransje diskuteres? Ved å lage en liste over disse personene kan du holde deg oppdatert om hva som skjer i bransjen og engasjere deg i det de driver med på Twitter. En slik liste vil være verdifull for mange i din bransje – gjør den offentlig og del den!
 4. Følge med på kunder
  Sosiale medier har blitt en viktig kanal for kundeservice. En måte man kan gå litt lenger på er å prate med kunder også når de ikke prater om deg. Ved å lage en liste over kunder på twitter kan du følge med på hva som skjer i deres liv og hva de er engasjert i. Dette er en fin mulighet til å snakke med folk og bygge relasjoner til bedriften din. Takk kunder som har handlet hos deg.
 5. Følge med på egne ansatte
  En liste over bedriftens ansatte kan være praktisk av flere grunner. Det blir lettere for deg å følge med på hva som skjer i bedriften og du kan dele videre gode historier fra dine ansatte. I større bedrifter kan en offentlig twitter liste med ansatte også gjøre det lettere å bli kjent med hverandre.

Dette er noen måter man kan bruke Twitter lister på. Andre eksempler kan være å organisere foredragsholdere på konferanser i en liste eller en liste over alle deltagerne på en konferanse. Et hotell kan lage en liste med kunder de vet har vært innom å følge med på om de sier noe om hotellet. Mulighetene er mange.

Har du brukt Twitter lister til noe? Legg igjen en kommentar. 

 

 

Av Even Ødegård

Even Ødegård er markedsfører i INEVO og driver den ukentlige markedsføringspodcasten Markedsføringspodden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *