Kom i gang med Snapchat – for bedrifter

Jeg tenkte jeg skulle dele noen tanker med deg om hvordan du kan komme i gang med Snapchat for din bedrift. I videobloggen over går jeg igjennom tips til hvordan du kan få flere Snap-venner, hva du trenger å gjøre på Snapchat og hva du kan få ut av det. Til slutt forsøkte jeg å putte mine egene tips på en fiktiv case.

Oppsumert:

Få følgere på Snapchat

 • Bruk dine eksisterende kanaler, som Facebook, Instagram og Twitter.
 • Heng opp din Instagram QR kode tilgjenglig for din målgruppe
I testing har en så lenge det kun fungert med svart bakgrunn bak Snapchat QR koden. Testet både med lys rosa og hvit uten hell.
I testing har en så lenge det kun fungert med svart bakgrunn bak Snapchat QR koden. Testet både med lys rosa og hvit uten hell.

Hva trenger du å gjøre på Snapchat

 • Vær personlig i dine Snaps
 • Gjør deg fortjent til tiden du tar fra dine venner
 • Vær kreativ. Tegn. Bruke emojis.
 • IKKE bruk tredjeparts apper 

Hva kan du få ut av Snapchat

 • Bedre relasjoner med kundene dine
 • Brukergenerert innhold du kan bruke
 • Salg

Eksempler på kontoer man kan hente inspirasjon fra på Snapchat kan være @snapperhero (super kreativ fyr!), caseyneistat (kreativ storytelling) og redbull (poster for det meste fra forskjellige events).

Et eksempel på en norsk bedrift som driver med noe kult på Snapchat er Støvposer.no, ved å sende dem et bilde av støvsugeren din sender de deg tilbake en link i chatten hvor riktig pose for deg ligger i handlekurven klar til å sendes.

 

Har du noen spørsmål eller tanker?  Da må du gjerne legg igjen en kommentar.

Ha en fin dag!

 

Av Even Ødegård

Even Ødegård er markedsfører i INEVO og driver den ukentlige markedsføringspodcasten Markedsføringspodden.

9 kommentarer

 1. Hos Unisportstore.no har vi hatt stor suksess med Snapchat, og har brukt det i litt over ett år. Vi har ikke hat så gode opplevelser med rabattkoder og lignende, da det forsvinner etter 10 sek og kundeservice får henvendelser fra misfornøyde kunder.

  Dere skal være velkommen til å følge Unisportstore.no på Snapchat – brukernavn “unisportlife”

  1. Takk Bianca 🙂 Gøy å høre. Videoen begynner jo å bli litt “gammel”, så ting har jo forandret seg litt. Men fundamente er det samme 🙂

 2. Hei

  Vi er tre stk på jobben som ønsker å bruke snap chat som informasjonskanal til ungdom. Spørmålet er: kan det være flere administratorer på en snapchat konto. Vi ønsker å lage en konto hvor vi alle tre kan legge ut informasjon via snapper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *